Wednesday, August 10, 2011

10.august 2011

Kuretitt ,kes Koselt toodud, suri eile.Tema vigase jala põlves oli üliäge põletik, mida antibiotsid nii siva maha ei suutnud suruda :(
Laekus jälle paar pääsukest, kes nüüd toas sittavad ja lendamist harjutavad.
eelmisel nädalal olin paar päeva Tallinnas. Laste juures ja vanemate juures. Selle paari päeva jooksul õnnistati meid 3 piiritajaga. Ühe neist toimetasid leidjad Tallinnas minu kätte, üks toodi koju ja ühe noppisime koduteel peale.
Tallinna piiritaja oli mingisse peenikesse nööri ennast osanud mässida ja oli oma pessa kinni seotud sõna otseses mõttes. Kõhu all surnud pojad:( Aga isalind oli tubli, toitis oma kaasat hoolsalt edasi ja mamma oli vähemalt enam vähem kaalus (36g). Üks jalalaba oli kahjuks juba must ja kuivanud, aga peale tunnikest nõõride väljalõikumist tema pisikesest jalast alanes ülejäänud jala paistetus silmnähtavalt ja tundus, et selle jalaga saab kõik korda. Ka oli lind väga varvas süüa võtma. Hoidsin teda kodus veel paar päeva, et jalga jälgida ja lasime ta siis lendu.
Üks piiritajatest oli murtud tiivaga ja tema õhuässaelu oli sellega lõpetatud:(
Kolmas piiritaja oli aga nii ekstreemses alakaalus (20g). Ilmselt väga pikalt maas olnud juba ja nälginud, söök tal enam sees ei püsinud ja teiseks päevaks oli ta kustunud.
Juurus oli tormiga osaliselt purunenud kurepesa, kust üks pojake alla sadanud. Janno tõi ta ära.Lind jalgu alla ei tahtnud võtta ,ehkki vigastust ei tundunud olema.
Selline jalutu olek kestis õnneks paar päeva, siis võttis ühe jala alla ja järgmisel päeval ka teise.
Eile viisime ta juba suurde, pealt katteta aedikusse ja õhtuks oli ta juba elektriposti otsas:)
Asemele tuli aga kuretitt Anton, vägagi kummalise taustalooga. Nimelt olla kurg päris pisikesena 4- pojalisest kurepesast alla visatud ja üks venelanna korjas abitu tibu üles. Kaks kuud!!!!! kasvatati Antonit Mustamäe korteris. Terve üks tuba oli vooderdatud musta kilega ja söögikausis oli veidike liha ning kurgid ja redised! Puuduliku sööda tõttu on titel suled nirud ja päikese ja vitamiinipuudusel ka võimalik MBD.
Abi hakati otsima üleeile kui Anton miskipärast enam jalga alla ei võtnud. Kukkumist ja asja proua ei teadnud olevat. Läbivaatusel leidsime ,et reieluuga on mingi tõsisem jama. On see värske murd või vanem, eks see selgub täna röntgenis.Igatahes oli reieluu kõveras ja paistes, tulivalus ja loomulikult sellele jalale toetuda ei saa.
Lind läks Jannoga täna hommikul Kadri juurde tagasi, et ehk leitakse linnas linnule abi. Pakkisime oma targad raamatud ka kaasa,et veterinaar saaks mõned nõuanded kui see vajalikuks peaks osutuma. Pöidlad siis pihku, et midagi parandada oleks....
Isiklikus elus on marjad, kurgid,marjad ja vahelduseks jälle kurgid:)

No comments:

Post a Comment