Friday, April 15, 2011

15.aprill 2011


Ehkki lubasin endale sagedasti blogi täiendada,on ikka märkamatult 11 päeva möödunud. Laiskloomade selts, mitte Imeloomade Selts, ma ütlen:)

Eile tuli Ragne naabrimehe juurest uus kostiline. Tänu temale õppisime ära kaks uut linnuliiki: väike-laukhani ja suur-laukhani.Suur on Eestimaal läbirändaja, keda on massiliselt, väike aga rariteet, kes kuulub esimese kategooria kaitse alla. Meie tema liigi lõpliku määramisega hakkama ei saanudki, kuna tegu on noorlinnuga, kelle välimus pole veel lõplikult välja kujunenud. Ornitoloogid, kelle appi palusin, ütlesid pildi järgi linnu suur-laukhane olevat. Aga ta on nii tilluke ja nii pehme iseloomuga, et ....äkki on kahe laukhane ristand??? Kuna väike viga saanud hani läks täna Nigulasse Kärdi hoole alla, siis kuulen tema kohta edasisi uudiseid vast juba järgmisel nädalal. Igatahes jään talle südamest pöidlaid hoidma, ta kohe oskas hinge pugeda (ehkki näpistas mulle käe peale korraliku sinika:).

Luikesid on aedikus veel vaid kolm ja homme lähevad nemadki oma linnuelu elama kui vaid tiivad kannavad. Paarike läks koos õue pealt, tehti kolm tiiru veel maja kohal justkui hüvastijätuks ja siis võtsid nad sama suuna, mis pea enamusel ülelendavatel linnuparvedel. Ikka vee poole, oma elemendi suunas....

Kullitädi kolis eile õue, värsket õhku, suuremat puuri ja päikest nautima. Selleks tuli kuldfaasanid nende puurist välja tõsta, aga mis sa teed.Nemad saavad teiste lindudega koos ka hakkama, aga kull mitte.Õigust öelda kull saaks kenasti väikeste lindudega hakkama, aga nemad kulliga mitte eriti:)

No comments:

Post a Comment